Vind de beste cadeaus voor jou!

Bezoek een kerstmarkt

Bezoek een kerstmarkt feature image 01

Samenvatting Artikel

Kerst is een van de meest geliefde feestdagen. Het wordt gevierd met familie en vrienden, en er worden veel tradities rond kerst gedaan. Eén daarvan is het bezoeken van een kerstmarkt. Er zijn verschillende soorten kerstmarkten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn allemaal erg gezellig en je kan er leuke cadeaus kopen! In dit artikel vertellen we je alles over kerstmarkten en geven we je wat tips voor het bezoeken van een kerstmarkt.

Waarom een kerstmarkt

Kerstmarkten zijn de perfecte plek om kerst te vieren! Ze bieden een grote selectie aan traditionele kerst producten, zoals kerstversieringen, kerstsokken en kerstcadeaus. Ook zijn er kerstkraampjes met allerlei lekkernijen, zoals gebakken amandelen en warme glühwein. Kerstmarkten bieden ook verschillende activiteiten, zoals kerst alpaca’s knuffelen, kerstman foto’s maken en kersthapjes proeven.

Veel kerstmarkten bieden ook gratis activiteiten en optredens. Volg de kerstmarkt waar je heen wil bijvoorbeeld op social media, zodat je op de hoogte blijft van de laatste activiteiten en optredens. Kerstmarkten hebben verder een gezellige kerstsfeer door de kerstmuziek en kerstlichtjes. Kijk dus goed om je heen als je een kerstmarkt bezoekt en geniet van de sfeer. Kerstmarkten zijn een uitstekende plek om kerst te vieren met je familie en vrienden. Je kunt er genieten van de kerstsfeer, samen leuke dingen doen en cadeaus kopen voor elkaar.

Cadeaus kopen

Op kerstmarkten kun je allerlei leuke cadeaus vinden. Van traditionele kerstcadeaus, zoals kerstballen en kerstdecoratie, tot creatieve kerstcadeaus, zoals kerstalbums of kerstsieraden. Het is ook mogelijk om unieke kerstcadeaus te maken. Veel kerstmarkten bieden de mogelijkheid om kerstkaarten, kerstalbums of kunst schilderijen te laten maken. Hiermee ben je zeker dat je kerstcadeaus origineel en persoonlijk zijn. 

Tips voor een kerstmarkt

Als je naar een Kerstmarkt gaat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn! Zorg ervoor dat je warm gekleed bent, en neem een paraplu mee als het regent. Neem ook genoeg geld mee om kerstcadeaus te kopen. Het is ook verstandig om vooraf online naar kerstmarkten in je buurt te zoeken en de openingstijden te checken. Kerstmarkten zijn meestal druk, dus het is aan te raden om niet te laat op de kerstmarkt aan te komen. Vergeet ook niet om je mobiele telefoon op te laden om genoeg leuke foto’s te maken!

Leuke kerstmarkten

Er zijn veel leuke kerstmarkten die je kunt bezoeken. In veel landen worden jaarlijks kerstmarkten georganiseerd, waaronder in Duitsland, België en Nederland. Elk jaar komen er ook steeds meer kerstmarkten bij. Hieronder een paar leuke kerstmarkten om te bezoeken:

Düsseldorf

Vanaf half december is de kerstmarkt in Düsseldorf. De kerstmarkt is eigenlijk niet één kerstmarkt maar zeven kerstmarkten tegelijk. Het sfeervolle oude centrum wordt omgetoverd in de leukste kerstmarkt van het land en op de zeven pleinen staat het vol met kerstkraampjes, glühwein en lekkernijen. Ook zijn alle pleinen met elkaar verbonden door de gezellige kerstverlichting en de ligging. Hierdoor loop je automatisch door van de ene markt naar de andere.

Luik

De kerstmarkt van Luik is tot eind december open zodat je ook na de officiële kerstdagen nog kunt nagenieten van Kerstmis. De kerstmarkt bestaat ondertussen al bijna 30 jaar en staat bol van leuke tradities met onder andere kerstkoren en kunstenaars. Met meer dan 200 kerstkraampjes zijn er genoeg kerstartikelen, van glas geblazen kerstballen tot kerstbeeldjes en warme winterkleding. Niet te vergeten zijn er natuurlijk ook vers gebakken Luikse wafels aanwezig, een echte Belgische lekkernij!

Leiden

De kerstmarkt van Leiden staat er vanaf half december. Met bijna 90 sfeervolle kerstchalets heeft Leiden een van de knussere kerstmarkten die je kunt bezoeken. Tijdens de laatste maand van het jaar is Leiden nog betoverender dan ooit. Je vindt hier niet alleen een kerstmarkt, maar ook een drijvende ijsbaan en een gezellige kermis.

Een kerstmarkt bezoeken is een geweldige manier om kerst te vieren. Met de bovenstaande tips kom je goed voorbereid bij een kerstmarkt en ben je verzekerd van een onvergetelijke kerst. Dus pak je jas en bezoek een kerstmarkt! Geniet van de gezellige sfeer, koop leuke cadeaus en maak er wat leuks van!

Recente blog Artikelen
Veilig op een elektrische fiets: elektrische vierwielfiets
Op zoek naar een cadeau voor iemand die van fietsen houdt? Geniet van een veilige fietservaring op een elektrische fiets. Lees hier meer.
Top 10 unieke cadeaus voor vrouwen 
Een cadeau scoren voor een vrouw is soms erg lastig, want vrouwen hebben eigenlijk alles al wat ze willen. In dit artikel lees tips voor een uniek cadeau.
Cadeautips voor haar
Ben je op zoek naar de leukste cadeautips voor haar?
Cadeautips voor hem
Ben je op zoek naar een cadeau voor hem?
De leukste Moederdag cadeaus
Zoek je de leukste moederdag cadeaus om aan je moeder, schoonmoeder of oma te geven?
De leukste kerstcadeaus voor jou verzameld
Zoek je de leukste kerstcadeaus om tijdens de feestdagen aan je partner, familieleden of vrienden en vriendinnen te geven?
Personeelsgeschenken en kerstpakketten
Wil je een personeelsgeschenk aan jouw medewerkers geven of een kerstpakket samenstellen?
Vaderdagcadeau
Ben je op zoek naar het ideale cadeau voor Vaderdag?