Vind de beste cadeaus voor jou!

Personeelsgeschenken en kerstpakketten

Personeelsgeschenken en kerstpakketten feature image 02

Samenvatting Artikel

Personeelsgeschenken en kerstpakketten tips

Personeelsgeschenk of kerstpakket samenstellen? Lees deze tips!

Wil je een personeelsgeschenk aan jouw medewerkers geven of een kerstpakket samenstellen? Wanneer je jouw personeel een geschenk of een kerstpakket wilt geven, zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het niet alleen aan belangrijk om voor een mooie verpakking te zorgen, maar ook na te denken over de manier waarop je het geschenk of pakket gaat geven. In dit artikel hebben wij dan ook een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet voor als je jouw medewerkers een personeelsgeschenk of kerstpakket wilt geven. Lees snel verder en ontdek meer!

Begin vroeg

Als je jouw personeel een kerstpakket wilt geven, kun je het beste zo vroeg mogelijk in het jaar je kerstpakketten. Dit geldt niet voor relatiegeschenken. Veel bedrijven kopen hun kerstpakketten na de zomervakantie in, waardoor deze periode erg druk is voor leveranciers. Dit kan betekenen dat je jouw kerstpakketten wellicht niet tijdig ontvangt. Je kunt het beste vroeg in het voorjaar contact opnemen met een leverancier. De kerstpakketten die zij aanbieden zijn dan doorgaans al vastgesteld. Hierdoor maak je ook meer kans dat je het gewenste kerstpakket nog kunt bestellen voor jouw personeel.

Zorg voor een mooie verpakking

Als je jouw medewerkers een relatiegeschenk of kerstpakket gaat geven, is het zeker belangrijk om voor een mooie verpakking te zorgen. Zorg ervoor dat je iets origineels als verpakking gebruikt. Zo maak je al meteen een goede indruk met het relatiegeschenk of het kerstpakket. 

Denk na over hoe je het geeft

Zorg er ook voor dat je nadenkt over hoe je het relatiegeschenk of kerstpakket gaat geven aan je personeel. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een persoonlijk briefje en dit op het pakket plakken of het opnemen van een videoboodschap en dit voorafgaand laten zien. Organiseer hiervoor bijvoorbeeld een borrel, personeelsavond op kantoor of een etentje.

Maak het persoonlijk

Wat ook heel belangrijk is, is om het cadeau of het kerstpakket zo persoonlijk mogelijk te maken. Verplaats jezelf in de ontvangers en houd rekening met het geslacht, de leeftijd en eventuele hobby’s van hem of haar. Dit kan niet alleen door middel van de inhoud, maar ook door het toevoegen van een persoonlijke boodschap. Door dit te doen, zal de ontvanger zich meer gezien en gewaardeerd voelen.

Check of je niemand vergeten bent

Bekijk als laatste of je niet iemand vergeten bent. Er is namelijk niets vervelender dan dat je een personeelsgeschenk of kerstpakket tekort komt. Hierbij moet je ook zeker niet de freelancers of langdurig zieken vergeten. Wanneer je het exacte aantal in kaart gebracht hebt, kan de leverancier van het personeelsgeschenk of kerstpakket een betere offerte opstellen en zal je gênante situaties voorkomen. Wat je ook kunt doen, is voorafgaand 10+ extra kerstpakketten vastleggen en aangeven dat dit nog kan veranderen. Dit omdat je personeelsbestand soms ook kan veranderen.

Een relatiegeschenk of kerstpakket aan jouw medewerkers geven? Maak meteen gebruik van bovenstaande tips!

Recente blog Artikelen
Veilig op een elektrische fiets: elektrische vierwielfiets
Op zoek naar een cadeau voor iemand die van fietsen houdt? Geniet van een veilige fietservaring op een elektrische fiets. Lees hier meer.
Top 10 unieke cadeaus voor vrouwen 
Een cadeau scoren voor een vrouw is soms erg lastig, want vrouwen hebben eigenlijk alles al wat ze willen. In dit artikel lees tips voor een uniek cadeau.
Bezoek een kerstmarkt
Weet je wat al een cadeau op zich is? Een kerstmarkt bezoeken. Maar nog veel leuker, hier kan je nog meer cadeaus bezoeken.
Cadeautips voor haar
Ben je op zoek naar de leukste cadeautips voor haar?
Cadeautips voor hem
Ben je op zoek naar een cadeau voor hem?
De leukste Moederdag cadeaus
Zoek je de leukste moederdag cadeaus om aan je moeder, schoonmoeder of oma te geven?
De leukste kerstcadeaus voor jou verzameld
Zoek je de leukste kerstcadeaus om tijdens de feestdagen aan je partner, familieleden of vrienden en vriendinnen te geven?
Vaderdagcadeau
Ben je op zoek naar het ideale cadeau voor Vaderdag?